Jong talent

Voltooide projecten
oxideren zetmeel

Brian Dijkhuis

Studeert: Master Industrial Engineering and Management: Product and Process Technology

Project:  Oxideren van zetmeel met nieuwe reagentia.

Motivatie: Onder leiding van Erik en Andre Heeres doe ik onderzoek naar nieuwe reagentia om zetmeel te oxideren. Dit om te onderzoeken of op deze manier nieuwe product eigenschappen uit zetmeel verkregen kunnen worden. Door mijn samenwerking met IHOG kan ik zoeken naar bedrijfsspecifieke oplossingen die voor de partners van IHOG zeer waardevol kunnen zijn.

finance and control

Marnics Wageman & Rainy Wongsodikromo

Studeren: Finance and Control aan de Hanzehogeschool Groningen

Project: Onderzoek naar de meest geschikte kostprijsmethode van de isolatieplaten van hennep

Motivatie: Wij zijn begonnen op het mbo met de opleiding bedrijfsadministrateur op het Alfa-College in Groningen. Als vervolg daarop zijn wij begonnen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Om nu voor een bedrijf aan een project te kunnen werken is erg mooi en leerzaam. Het is erg interessant om alles wat je geleerd hebt, te kunnen toepassen in de praktijk.

rechten studenten

Mirthe Leurink, Eline Olthof, Fede Koelen & Joachim Cortvrint

Studeren: Rechten Hanzehogeschool Groningen

Project & motivatie: Wij zijn studenten van de Hanzehogeschool en doen een onderzoek naar hoe de eigendom verdeeld moet worden als er een nieuw product op de markt komt. Dit onderzoek doen wij in opdracht van de Innovatiehub Oost-Groningen ins samenwerking met de Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen.

Daphne de Wolf

Daphne de Wolf 

Studeert: Industrial Engineering and Management: Product and Process Technology

Project: Hennepvezels in de papierindustrie

Motivatie: Voor mijn bachelorscriptie doe ik onder begeleiding van André en Erik Heeres onderzoek naar het gebruik van hennepvezels in de papierindustrie. Hierdoor ben ik in contact gekomen met IHOG. Door deze samenwerking heb ik de mogelijkheid om samen met bedrijven in de regio te kijken naar de wensen en mogelijkheden voor dit project.

FREDERIKE

Frederike Klein

Studeert: Chemische Technologie aan Rijksuniversiteit Groningen

Project: Functionele eigenschappen van hennep- en aardappeleiwit mengsels evalueren voor toepassingen in voedingsmiddelen

Motivatie: Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de transitie naar een circulaire en bio-based economie. Deze transitie is ook een van de voornaamste doelen van de IHOG, daarom was ik meteen enthousiast toen mij de mogelijkheid werd aangeboden om aan dit project te werken.

HANNAH

Hannah Kistemaker

Studeert: Strategic Innovation Management aan Rijksuniversiteit Groningen

Motivatie: Tijdens mijn stage periode bij Avebe heb ik de kans gekregen om betrokken te zijn bij de opstart en formalisering van de IHOG. Door het bijwonen van vergaderingen tussen alle partijen, kwam ik tot voorstellen voor de project-, besturings- en beslissingsprocessen. Daarnaast vond ik het ook erg waardevol om contact te hebben met de mede studenten, die een passie voor innovatie, ondernemen en duurzaamheid delen.

Processed with VSCO with  preset

Louisa Frenz

Studeert: International Business and Management aan de Hanzehogeschool Groningen

Project: Marktpotentieel analyse voor duurzaam isolatiemateriaal op de Noord-Nederlandse en Duitse markt.

Motivatie: Writing my graduation project at IHOG enables me to apply my theoretical knowledge in International Marketing, develop new skills and gain practical working experiences. Believing that the transition towards sustainable products and practices is crucial, IHOG and their projects caught my interest. I am fortunate to be able to contribute to their team by conducting research.

rechten

Bernard Hoeksema, Michael Imminga, Ramon Oldenburger & Rick Kroon

Studeren: HBO-Rechten aan de Hanzehogeschool te Groningen

Project: IP en Biodiesel

Motivatie: Wij zijn 4 ambitieuze 3 jaars studenten van de opleiding HBO-Rechten. Wij doen onderzoek naar verschillende vormen van samenwerken tussen de verschillende partners van de IHOG. Bij dit project zijn verschillende instellingen en bedrijven betrokken waaronder de Hanze hogeschool.

chemie2

Vacature

Wij zoeken HBO/WO-studenten die op zoek zijn naar een uitdagende afstudeeropdracht/stage.

Wil jij als student én ondernemer aan de slag bij de IHOG? Neem dan contact met ons op en solliciteer!

Contracten
Gijs Groenendal

Gijs Groenendal

Studeert: Biologie en Medisch Labonderzoek aan de Hanzehogeschool Groningen

Project: Reductie van ammoniakemissie uit koe stalmest door struviet precipitatie

Motivatie: Bij Nedmag doe ik onderzoek naar de vorming van struviet als functie van de building blocks: magnesium, ammonium en fosfaat. Ik onderzoek wat de beste omstandigheden zijn om struviet te vormen en hoe we op deze manier stikstofemissie kunnen verhinderen. Door de ammoniakemissie afkomstig uit mest sterk te verlagen, hoop ik bij te dragen aan oplossingen voor het stikstofprobleem in Nederland.

Gerben Bouwman en Tessa Hesseling

Studeert: International Business School Hanzehogeschool

Project: Plantjebandje

Motivatie: Mijn onderzoek is gericht op hoe het “Plantjebandje” zich het best kan positioneren in de Nederlandse Festival Markt als een sociaal bedrijf. Door middel van een SWOT-analyse, bestudeer ik de sterkten en zwakten van een sociaal bedrijf. De kansen en bedreigingen analyseer ik door middel van een ecosystem approach. Hierbij breng ik het speelveld voor Plantjebandje in kaart om strategische aanbevelingen te kunnen doen gericht op de positionering.

hassan

Hassan Al-Mala

Studeert: Biologie en medisch labonderzoek aan de Hanzehogeschool Groningen

Project: Brandwerende, biologisch afbreekbare isolatiepanelen maken van vezelhennep

Motivatie: Ik leerde over het bestaan van de IHOG tijdens een meet & greet op het Zernike terrein. Ik wist meteen dat het iets voor mij was. Ik zag dat ik met meerdere bedrijven kon samenwerken en tegelijk iets kon doen voor deze regio.

marjesse

Marjesse Smienk

Studeert: Chemie aan de Hanzehogeschool Groningen

Project: Een magnesium verbinding maken waarmee getest gaat worden of de verbinding een oxidatieve werking heeft in pulp (dus zorgt voor het bleken van pulp).

Motivatie: Tijdens een Meet & Greet, die georganiseerd werd door de Hanzehogeschool Groningen, ben ik bij IHOG terecht gekomen. Ik werd gelijk enthousiast, vooral door de samenwerking tussen de verschillende bedrijven en de projecten die daaruit voortkomen.

Projecten
floris mol

Floris Mol

Studeert: Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen

Project: Verduurzaming binnen IHOG en haar partners.

Motivatie: Voor mijn afstudeeronderzoek ga ik onderzoek doen naar de verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering. Ik ga hierbij inventariseren op welke vlakken er het meeste bereikt kan worden zonder daarbij de kwaliteit van de producten en processen uit het oog te verliezen. Het doel is om verschillende aanbevelingen op te stellen vanuit een informatiematrix, die als hulpmiddel kunnen dienen voor verdere groene ontwikkelingen.

ihog

Annemarie Elema en Esther Smit

Studeren: Voedingsmiddelentechnologie aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden

Project: Het ontwikkelen van een sportdrank op basis van Oost-Groningse ingrediënten

Motivatie: Voor ons afstudeeronderzoek hebben wij via Avebe kennisgemaakt met IHOG. We waren direct enthousiast toen we over het project te horen kregen. Door deze samenwerking krijgen wij de mogelijkheid om met verschillende bedrijven en mensen in de regio samen te werken aan een nieuw product.

Ontwikkel jezelf binnen IHOG

_

Wij zoeken HBO/WO-studenten die op zoek zijn naar een afstudeeropdracht/stage. Je hebt affiniteit met chemie en life sciences. Verder draag je Oost Groningen een warm hart toe en wil je in een samenwerking met andere studenten die ook voor de Innovatie Hub Oost-Groningen actief zijn de economische activiteit in de regio helpen versterken.

Heb jij voldoende kennis van chemie en heb je een passie voor ondernemen? Binnen de IHOG vergroot jij je netwerk terwijl je wordt begeleid door professionals van verschillende disciplines. Zo haal jij het beste uit je studietijd! Heb je vragen of wil je graag solliciteren? Stel jouw vraag of stuur je CV en motivatiebrief via het contactformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Partners