Over de hub

Ambitie IHOG

_

Meer innovatie, uitdagende projecten en aantrekkingskracht op studenten en (potentiële) medewerkers om hier te wonen en werken.

Maak kennis met de grondleggers

_

Willem Jonker, deeltijd-hoogleraar data en veiligheid aan de Universiteit van Twente en leidt de Europese aanjager van de digitale sector EIT Digital

Aard Groen, hoogleraar entrepreneurship en valorisatie aan de RUG en het brein achter de VentureLabs in Groningen en Twente, waarin ondernemers worden getraind om met hun bedrijf een geslaagde start en doorgroei te bewerkstelligen.

 

“Wat ons bindt, zijn Pekel en innovatie”

 

Erik Heeres, hoogleraar chemische technologie aan de RUG

André Heeres, lector biobased chemie aan de Hanzehogeschool en projectleider bij biotechbedrijf Syncom

Jakob Zwinderman, ondernemer in Pekela, consultant met Sherpas Proyects en voorzitter van de Stichting Bedrijvigheid Pekela

Oproep aan de bedrijven

_

Samen zagen de wetenschappers kansen om de economie in Oost-Groningen te versterken door drie unieke grondstoffen met elkaar te combineren. Zo vermeerdert de waarde van elke grondstof en wordt de regio aantrekkelijker voor startups en jong talent.

De verkenning van innovatiemogelijkheden overtuigde de drie bedrijven om de krachten te bundelen in de IHOG. Bovendien sluit het goed aan bij de lange termijn visie van de bedrijven: hoogwaardige werknemers vasthouden en nieuwe talenten aantrekken. Erg belangrijk in een tijd waarin ambitieuze studenten en werknemers vaak buiten Groningen op zoek gaan naar hoogwaardige banen.

Partners